тел.: (+359) 0899 845 829

Както всяка история, и ние ще започнем нашата с.. „Имало едно време…“.

И така..

Имало едно време през 20-те години на 20 в. една изключително оживена местност в квартал Острец, гр. Априлци и тя се наричала местност ” Паздерите”. Там се развивала активна търговска дейност и имало десетки дюкяни, където хората могли на бартер или директно да си купят множество различни стоки от местният поминък и производство.
Там, точно срещу един от най-големите смесени магазини, се намирала най-известна пивница в града, точно на мястото на днешната рецепция на Комплекс Паздерите.

Сега ще попитате – „Защо местностна е имала такова име?
Какво означава?“ (това е най-честно задаваният въпрос от почти всички гости на нашето вилно селце)

Един от многото поминъци в региона било тъкането на черги и затова се отглеждал много коноп.
Както може би знаете (но в никакъв случай не е задължително), конопът се коси със сърп и е изключително трудоемка земеделска работа. Именно наръча коноп (конопения сноп), който се събира непосредствено след отрязването на конопа от размаха на сърпа, се нарича „паздерка“ (снимка № 2).

И оттам – името на местността, както и името на вилното ни селище, което ние като на късмет, съвсем случайно открихме сгушено в най-високата част на кв. Острец в гр. Априлци.
Мястото, което пази и носи името си от десетки години, пропито с много история, която ние гордо продължаваме на градим и до днес.

Паздерки

(снимка № 2)

„А кои сме ние?“ – ще се питате.

Ние сме вторите собственици на Вилно селище – Комплекс “Паздерите’.
Селището е построено в първоначалният му вид и идея през 2006 г., от варненски инвеститор.

Снимката показва как е изглеждал Комплекс Пазредите едно време

Оттогава насам селището работи за български и чуждестранни туристи, любители на планинският туризъм, хубавата храна и красивата природа.

Ние се натъкнахме и веднага се влюбихме в това райско кътче!  Съвсем случайно, при едно пътуване с голяма компания приятели по случай Великденските празници, през пролетта на 2018 г. Въпреки, че нямахме никакво намерение да развиваме такъв тип бизнес (нито пък имахме някакъв подобен опит), не можахме да му устоим по никакъв начин и станахме горди собственици още през лятото на 2018 г.

Оттогава насам вече нашето вилно селце претърпя много промени (надяваме се положителни). Бяха изградени навеси на паркинга, съградихме съвсем нова кухня с механа за гостите на комплекса, построихме подиуми с шезлонги с директна гледка към планината. Обновихме цялостно обзавеждането в къщичките, създадохме детска площадка за дечицата на гостите и още много други видими и невидими обновления.

И това е нашата история, за някои дълга, за някои кратка.

Към днешна дата Комплекс “Паздерите” работи целогодишно, като ние винаги ще продължаваме да се стараем престоят на нашите гости да бъде комфортен, красив и незабравим, близо до природата!

Можете да направите своята резервация ТУК

Очакваме Ви!